Sol og strand

En vesentlig del av Rhodos kystlinje består av strender, så her er det enkelt å finne seg en favorittstrand. Det blåser en del på vestkysten, noe som gjør strendene her er spesielt attraktive i de varmeste sommermånedene. De fleste og beste strendene finnes på østkysten, hvor det som oftest er litt varmere. Alle strender har solsenger og parasoller til leie, fra ca. 3-4 euro pr. person.

Windy Beach – Rhodos by
Den vestre stranden i Rhodos by, også kalt Windy Beach, er en 800 meter lang grovkornet sandstrand. Stranden er ikke direkte langgrunn, men er heller ikke spesielt dyp. Undervannsstrømmer kan forekomme ved sterk vind. Restauranter, barer og kafeer finnes ved hovedveien ovenfor stranden, ca. 50 meter unna.

Elli Beach – Rhodos by

Elli Beach er en 500 meter lang steinstrand, som er lavvandet. Undervannsstrøm forekommer sjeldent. Restauranter, barer og kafeer finnes ved hovedveien ovenfor stranden ca. 50 meter oppe. Dessuten selges det ofte drikkevarer og frukt på stranden. Begrenset tilbud av vannsportsaktiviteter. Der finnes et større tilbud av dette i Ixia på vestkysten. 

Ixia
Steinstrand som ligger mellom Kritika og Trianda. Strømmer, bølger og vind kan forekomme, og stranden er ikke spesielt barnevennlig siden det brått blir dypt. Her tilbys vannsport som vindsurfing, jetski, vannski, bananbåt med mer. Prisene varierer. 


Triandabukten
Triandabukten finner du på vestkysten utenfor landsbyene Ixia og Ialyssos. Her blåser det ofte friskt og stedet er populært blant windsurfere.


Kallithea Springs
Den populære stranden i Kallithea består av klipper og små strandpartier. Solsenger er utplassert på klippene og badestiger fører rett ned i havet om man ønsker å ta seg en dukkert. 


Oasis, Thassos og St. Nicolas
Disse tre strendene ligger mellom Kallithea og Faliraki. Dersom du kommer kjørende fra Kallithea og mot Faliraki,  vil du etter 
ca. 2 kilometer etter Sunwing Kallithea Beach se et skilt på venstre side, der står navnene på de tre strendene. De ligger er like etter Kallithea Springs. Her er liggestolene plassert på klipperne, og der er en taverna på hver strand. 

Faliraki

Lang, herlig sandstrand, som både er lavvandet og badevennlig, da her generelt hverken er undervandsstrøm eller bølger. Derimod findes her masser af vandsportsaktiviteter. Over for hotel Esperides ligger der et stort vandland med rutsjebaner, caféer, restauranter og butikker. 

Afandou
Ligger sør for Faliraki-stranden og langt fredeligere. Stranden er seks kilometer lang, så her finner man lett et område uten mange mennesker. Vannet her er klart og småsteinstranden er velegnet for snorkling.


Anthony Quinn
En liten strand med gode snorklingsmuligheter. I dette området spilte man inn store deler av filmen "Kanonene på Navarone".


Tsambika
Fin sandstrand som ligger 30 km fra Rhodos by på østkysten. Fin og langgrunn og uten strømmer og bølger. Det kan være vanskelig å komme seg hit. To kilometer å gå hvis man tar lokalbussen.


Golden Beach
Denne stranden må man anstrenge seg litt for å finne, men til gjengjeld er den fantastisk og stort sett bare kjent blant grekerne. Kjør mot Haraki, sør for Afandou. 500 meter før Heraki tar du av og kjører på en grusvei mot Golden Beach. Etter hvert kommer du frem til en flott strand som er dekket av finkornet, gylden sand.

Haraki / Agathi
Et paradis for den som ønsker seg fred og ro. Haraki/Agathi ligger 37 km fra Rhodos. Mindre serveringssteder med ypperlige små mezeretter.


Lindos
Nedenfor Lindos ligger en badevik med to herlige sandstrender. Bak fjellet finnes en annen, delvis gjemt badevik, der det også er fine bademuligheter.

Pefkos
I Pefkos kan du velge mellom en langstrakt sandstrand og små, sjarmerende badeviker.

Kiotari
Stenstrand som strekker seg sørover fra Kiotari. Dette er den aller roligste stranden i høysesongen ettersom turismen ikke er særlig utbredt i dette området. Det innebærer også at du heller ikke kan regne med å finne solsenger eller tavernaer i nærheten.

Prassonissi
Ligger på sørspissen av øya – et paradis for windsurfere. Campingmuligheter for den som vil. Her kan man virkelig se den store forskjellen på flo og fjære.