Ut- og hjemreise

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se entrynorway.no.

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Personer som ankommer Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner) må ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang. Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest. Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Alle som reiser til Norge må i karantene, unntatt de som kommer fra et såkalt grønt land eller område innen EØS/Schengen. Unntak gjelder også dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Da må du ikke i karantene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. De som har fått første vaksinedose for 3–15 uker siden, samt barn under 18 år må også i karantene, men kan avslutte den hvis man tester negativt tidligst 3 dager etter hjemkomst.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Under ser du en liste over steder vi anbefaler, og som tilbyr covid-19-test med attest. Du må selv stå for kostnaden på 25 euro. Husk at testen må være maks 24 timer gammel ved avreise, og at du derfor sjekker at åpningstidene passer med din flyavgang.

Sunwing Kallithea (kun for Sunwing gjester)

Sunwing Helios bygget

Dag: Lørdag

Åpningstider: 13.00-14.30 (book tid i resepsjonen)

 

For andre hotell:

 Hiotakis Medical Center (Rhodos By)

Adresse: Iroon Politechniou och Eftstathiou Georgiou Street 15-17, Rhodos city

Dag: Lørdag

Åpningstider: 15.30-16.00

Ankomst og avreise
På flydager er det mange gjester som ankommer og forlater hotellet i løpet av noen få timer. Personalet ved hotellet rekker ikke alltid å gjøre klare alle rom og leiligheter før de nye gjestene ankommer. Kommer du med et fly om formiddagen, ber vi om forståelse for at det kan ta litt tid før du kan ta rommet eller leiligheten din kan tas i bruk. Reiser du hjem med et kveldsfly ber vi av samme grunn om forståelse for at du må forlate rommet noen timer før avreise slik at de nye gjestene ikke behøver å vente så lenge før de får komme inn på rommet sitt. 
I henhold til internasjonale hotellregler skal man sjekke ut senest kl. 12.00 og sjekke inn tidligst kl. 15.00.

Resepsjonen
Resepsjonen er hotellets knutepunkt og det er dit eller til Vings reiseleder du skal henvende deg dersom du trenger hjelp til noe. Noen hotell har en separat disk som heter Guest Relations der personalets oppgave er å hjelpe gjestene med alt fra tips til restauranter til hjelp til små og store ting. Vi hjelper gjerne til dersom du har problemer med den språklige kommunikasjonen.

Hotellreglement
For din og andre gjesters sikkerhet og trivsel er det et visst reglement du bør følge. Informasjon om hva som gjelder ved ditt hotell er enten i resepsjonen eller i rommet/leiligheten.

Hjemreise
Her er litt praktisk informasjon om hjemreisen. Si fra dersom noe er uklart eller om du lurer på noe.

Har du bestilt transport til flyplassen med Ving henter bussen deg i god tid før flyets avgang. Bussens kjøreskjema planlegges av flyplasspersonalet for å være ute i god tid til innsjekkingen. Eksakt tid for henting og bussnummer blir tilsendt tidligst 24-48 timer før avreise via SMS. Du får også informasjon om hvilket bussnummer som gjelder for deg, nummeret kommer til å vises i frontruten på bussen. Vi bruker det mobilnummeret du oppga da du bestilte reisen og som vi sendte en velkomst-SMS til. Du kan endre dette nummeret hos Vings reiseleder i løpet av ferien. Kontakt oss på servicetelefon dagen før hjemreise hvis du ikke har fått SMS-en med velkomstmelding og/eller hentetidspunkt. 

Hvis ikke Vings reiseleder er med på bussen møter vi deg på flyplassen.

Ifølge internasjonale hotellregler skal hotellrommet forlates senest kl. 12.00 på avreisedagen.

Når bussen kommer
• Da vi enkelte dager har mange busser kan det hende at bussen er noen minutter forsinket. Hvis bussen er mer enn 20 minutter forsinket, kontakt oss på servicetelefon.
• Vi ber deg om å være ute i tide til bussavgangen. Hvis du ikke står og venter når bussen kommer, og ikke er med når den kjører, regner vi med at du har kommet deg til flyplassen på egen hånd.
• Reiser du til flyplassen på egen hånd er det viktig at du gir oss beskjed om dette god tid i forveien. Du må være på flyplassen minst 1,5 timer før avgang. 

På flyplassen 
• Væske kan ikke tas med i håndbagasjen hvis ikke den er i en 100 ml (1 dl) beholder. Det er tillatt å ta med flere beholdere dersom de får plass i en gjennomsiktig plastpose som rommer én liter.


Takk for denne gang, god tur hjem og på gjensyn!